external image facebook-privacy.jpgPrivacy instellingen sociale media


Wanneer je nagaat, wie eigenlijk niet op het wereldwijde web actief zijn op bijvoorbeeld netwerken, kom je er achter dat iedereen er wel een "digitaal leven" er op na houdt. Het is toch ook leuk om er foto's, berichten en nieuwtjes te delen.Wat mensen zich vaak niet realiseren is dat alles wat je onbeveiligd deelt op het internet in principe voor iedereen toegankelijk is.

Op dit moment zijn we eigenlijk nog helemaal niet zo ver met social media. Misschien zitten we nog in het begin van de hype, uiteraard is dit later pas te zeggen. Vandaar is het ook zo dat de negatieve kanten van social media nog amper belicht zijn. Privacy is daarin een belangrijk aandachtspunt.

Naast het excuus van de hype die nog maar net begonnen zijn, dienen we ook te vermelden dat de meest gebruikte social media gratis zijn. Deze platformen moeten toch de serverkosten op een of andere manier terug verdienen. Bij de grootste social media platformen gebeurt dit door betaalde accounts aan te bieden, en misschien wel belangrijker; door advertenties aan te bieden.

Omdat social media nog in zo'n prille fase is, komen er nu pas vragen over wat er precies met onze online gegevens gebeurt. In het begin gingen mensen alleen nog maar uit van de leuke kanten van social media; lekker foto's kijken, je favoriete artiest op de voet volgen en onder die leuke jas van H&M op de button "Vind ik leuk" klikken. Maar helaas gebeuren er wel degelijk dingen met de informatie die je hiermee deelt. Uit onderzoek is gebleken dat een op de vijf ondervraagde schoolkinderen die gevaren niet in wil zien.

Facebook
Facebook heeft onlangs een wijziging gemaakt in hun gebruiksvoorwaarden waardoor het voor hen nog gemakkelijker wordt om gegevens van de gebruikers door te verkopen. Veel mensen denken dan ook, wat maakt het uit als ik een foto openbaar deel, of mijn updates openbaar maak.

Het grootste gevaar is de schending van je privacy. Heb je een publiekelijk profiel, dan kan iedereen mee kijken. Je zou zeggen dat dit niet zoveel uitmaakt. Maar er zijn kapers op de kust. Kwaadwillenden kunnen zich voordoen als jou, door een zelfde profiel aan te maken. Ze kunnen de posts bijhouden en daardoor je traceren of inbreken op momenten dat je aangeeft dat je niet thuis bent. Daarnaast kan men misbruik maken van jouw gegevens, door deze te gebruiken voor andere en commerciële doeleinden. Facebook heeft meerdere malen onder vuur gelegen voor privacy gevoelige kwesties.
external image facebook-account-instellingen-privacy1.gif

Facebook heeft dus het recht om jouw profielgegevens indien jouw beveiling van je account op 'default' staat door te verkopen. Dit houdt in de ergste gevallen in dat zij jouw foto met contactgegevens doorverkopen. Dit bedrijf heeft dus toegang tot jouw gegevens en kan jou naar jouw idee ongevraagd lastig vallen door middel van telefoon, mail enzovoorts. Ook kunnen andere gebruikers van Facebook jouw foto of gegevens verkrijgen en hier verkeerde dingen mee doen. Vooral is dit voor kinderen een gevaar, kinderen weten vaak niet wat ze moeten doen als ze worden bedreigd of worden gepest. Ook doen jammer genoeg steeds meer oudere mannen zich voor als iemand anders en proberen op deze manier met jonge meisjes af te spreken.

Meerdere gevoelige kwesties met de betrekking tot Facebook:

Creditcard fraude

Dankzij de eerder genoemde privacy gevoelige kwesties is het ook mogelijk fraude te plegen op financieel gebied. De creditcard fraude is een voorbeeld dat ernstige gevolgen met zich mee kan brengen. Helaas lijkt het onontkoombaar dat jij of je buurman vroeg of laat slachtoffer wordt van fraude met een creditcard. Hoe kan dat?

Door producten aan te schaffen via het internet, en het invullen van persoonlijke gegevens wordt het de fraudeur niet heel moeilijk gemaakt. Het kan ook aan de verbinding liggen waar ingevulde gegevens onderschept kunnen worden. TIP: kijk met het betalen altijd of de url 'https' bevat in plaats van 'http'. Dit betekent dat het een beveiligde website hoort te zijn.
Ook kan het gebeuren dat er op je computer wordt ingebroken omdat er ergens een 'achterdeurtje' open blijkt te staan. Men 'vist' als het ware de gegevens op van je eigen pc zonder dat je het door hebt. Het komt ook voor dat de gegevens gestolen worden bij de verkoper of zelfs de creditcard maatschappij.

Daarnaast worden voor een service als Paypal (online betaaldienst) dezelfde wachtwoorden gebruikt als een bijvoorbeeld een Facebook account. Het is daarom ook aan te raden om verschillende wachtwoorden te gebruiken, zodat iemand niet meteen toegang heeft tot heel je online arsenaal aan social media, betaaldiensten, en mailaccounts wanneer zij/hij de beschikking heeft over 1 bepaald account.

Wat je moet ondernemen als je meent slachtoffer te zijn geworden van creditcard fraude

Stap 1: Sluit de betrokken rekening, bel creditcard maatschappij en bank
Stap 2: Wijzig de wachtwoorden van online account
Stap 3: Zoek uit wie er achter het frauderende bedrijf site zit
Stap 4: Dien een aanklacht in bij de politie
Stap 5: Bewaar al het bewijsmateriaal, maak eventueel een screenshot van de site
bron: http://www.internetrechten.nl/

TIP: Laat direct de kaart blokkeren, doe aangifte bij de politie en vraag je bank het geld terug te storten. Dit neemt enkele weken in beslag, hoe langer je wacht hoe nadeliger het kan uit pakken.

Nederlanders vrezen online privacy

Internetgebruikers, in dit geval Nederlandse, vrezen massaal dat hun persoonlijke informatie, reputatie en privacy gevaar loopt. Maar zijn wel reëel en houden vooral zichzelf verantwoordelijk voor de bescherming.
Toch kiest een aanzienlijk deel van de ondervraagden er nog altijd voor om profielen op sociale netwerken niet privé te houden.

De overgrote meerderheid – bijna 90% – van de Nederlandse respondenten zegt ‘ja’ op de vraag of, of noemt het ‘zeer waarschijnlijk’ dat, hij of zij het gevoel heeft dat de persoonlijke informatie, reputatie en privacy gevaar loopt op internet. Omstreeks tweederde meerderheid van de ondervraagden beantwoordde de vraag stellig met “ja”. Nederlanders zijn even bevreesd voor hun privacy als alle ondervraagden wereldwijd.

Zelf verantwoordelijk voor online privacy
Bijna 60% van de Nederlanders geeft aan dat de gebruiker zélf verantwoordelijkheid draagt voor de bewaking van zijn online privacy. Voor de rest legt de Nederlandse internetter deze taak neer bij private ondernemingen, zoals blogplatformen, sociale netwerken en databases, of zoekmachines, zoals Google en 123people, en de overheid.

Nieuw sociaal netwerk Blytes
Onlangs lanceerde de 16 jarige ontwikkelaar Tim van Elsloo een nieuw sociaal netwerk, Blytes. Na een aantal dagen was het netwerk offline, maar had al wel meer dan 10.000 leden. Het netwerk voldeed niet aan de privacyeisen van het College van Bescherming Persoonsgegevens, bovendien was de site niet beveiligd tegen hackers en kreeg het te maken Dos-attacks (Denial of Service, hack aanvallen). Het meest opvallende was dat een jonge jongen binnen een heel korte tijd zo'n groot netwerk op kon bouwen zonder dat voor de gebruiker duidelijk was of de privacy gewaarborgd was of niet. Wel is het natuurlijk heel goed om te zien dat een dergelijke website meteen offline wordt gehaald. Hiermee zie je dat er wel degelijk op gelet wordt in Nederland. En terecht ook. Want wat als een persoon kwaad wilt?